Particulieren

shutterstock_114060499-2-1920x10801

Particulieren
Ondernemers
Algemene Voorwaarden
Betalende basis
Indien het kantoor u bijstaat op betalende basis wordt er gewerkt met een uurtarief. Dit uurtarief zal vooraf met u worden besproken. Kantoorkosten zijn hierbij inbegrepen.

 

Toevoeging/Pro Deo

Ook indien u niet over voldoende financiële middelen beschikt om een advocaat te betalen, heeft u recht op goede rechtsbijstand. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen, bestaat er voor sommige zaken de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor van overheidswege gefinancierde rechtsbijstand.
De Raad voor Rechtsbijstand kan als u daarvoor in aanmerking komt een zogeheten “toevoeging” verlenen. Met deze toevoeging hoeft u geen uurtarief te voldoen. In plaats daarvan bent u het kantoor een eenmalige, door de Raad vast te stellen, eigen bijdrage verschuldigd. Wel moet er daarnaast rekening worden gehouden met de overige kosten (griffierechten, kosten van gemeentelijke uittreksels en deurwaarderskosten) die niet vallen onder de toevoeging. Deze dienen van te voren en tijdig betaald te worden. De overheid maakt daarbij ook een verschil tussen een toevoeging voor een complexe behandeling en een ‘lichte advies toevoeging’ voor adviezen.
Klik hier om te kijken of u in aanmerking komt voor een toevoeging.

Vast bedrag
Een andere mogelijkheid is het inschakelen van een advocaat voor een vast tarief. Er wordt van te voren een vast bedrag afgesproken voor de behandeling van de gehele zaak. Dit heeft als voordeel dat het u zekerheid biedt over de kosten van de rechtsbijstand.